top of page

Verandering is altijd moeilijk

Bijgewerkt op: 28 jun. 2023

Nou, laat ik het bij mezelf houden. IK vind verandering altijd lastig. Ineens moet ik denken aan mijn lagere school tijd. Elk jaar weer stond ik, de laatste dag voor de zomervakantie, te huilen op het schoolplein. Bezorgde moeders vroegen dan aan mijn moeder of ik was blijven zitten. "Nee hoor", zei mijn moeder dan, "ze is over, maar dat betekent dat ze weer moet wennen aan een nieuwe juf of meester en daar heeft ze wat moeite mee". Dat is nog een understatement.


Nu, bijna 52 jaar jong (jaja, zet 27 augustus maar in je agenda, bloemen en kaartjes welkom! 😉) gaat het me vaak nog niet veel beter af. "Leven begint buiten je comfortzone!" schreeuwen vele quotes op internet me toe. Ehm... volgens mij ben ik dagelijks bezig met leven, hoor. En ik voel me prima binnen mijn comfortzone.


Laat ik eens wat opbiechten: elke, ik herhaal, elke verandering is voor mij een bron van stress in gradaties van lichtelijk van mijn stuk tot compleet in paniek. Jaja, ik hoor het commentaar al, dat ik daar, als gelukscoach zijnde, toch wel handvatten heb om daar mee om te gaan? Klopt. Maar jezelf coachen is verdomd moeilijk. Ik wéét dat alles begint met een gedachte en ik probeer een verandering dan ook zo hard ik kan te zien als nieuwe uitdaging, een verrijking, groei, verbetering en dat is het meestal ook. Dat wil echter niet zeggen dat het me geen slapeloze nachten, hartkloppingen, misselijkheid en twijfel brengt.


Maar ik zie het maar zo: dus ben ik extra trots op mezelf wanneer ik weer een nieuwe stap gezet heb, terwijl alles in me schreeuwt dat ik dat echt niet hoef te doen, WAAROM NOU, WHYYYYYY????? Omdat ik nooit uitgeleerd ben, that's why. Goed, hoe kwam ik hier op? Omdat je naar mijn nieuwe website kijkt!


Hopelijk wordt dit weer een positieve verandering vol groei en ontwikkeling!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page