top of page

All Inclusive

In onze achtertuin momenteel, in het zonnetje, maar het is wel een heel verschil met het zonnetje van de afgelopen twee weken in Side, Turkije, scheelt wel een graadje of 14 vandaag. We hebben een heerlijke, ontspannen vakantie gehad in een adult only vijf sterren resort, all inclusive. “Maarreh, je nieuwe lijfstijl dan?”, hoorde ik al een paar keer.


Ik geef toe: ik had braaf mijn keukenweegschaaltje meegenomen, maar dat is de bagage niet uit geweest. Toch ben ik niet aangekomen en ben ik gewoon verder gegaan met het opbouwen van mijn conditie. Dat al dat eten er staat wil niet zeggen dat ik het neem. “Knap hoor!”, hoor ik dan. Welnee. Thuis zou ik al die bergen suiker en vet ook niet eten, waarom op vakantie dan wel? ‘s Ochtends gekozen voor bruin brood, zoals altijd, of voor dunne pannenkoekjes met honing direct uit de raat. Ik heb heerlijk gegeten en genoten. Ja, ik heb ijs op, pizza, toetjes, ijskoffie maar geen enorme hoeveelheden en ook niet elke dag.


Ik at heerlijk gegrild, mager vlees, veel verse groente, pilav, Turkse specialiteiten, vers fruit. Ik zwom, wandelde, nam bij voorkeur de trap, heb drie dikke boeken gelezen, geluierd op een ligbedje, gepuzzeld en vooral genoten van de quality time met mijn lief.


Thuisgekomen is het keukenweegschaaltje in ere hersteld alsmede het eetdagboek. Ik heb mijn tweede medaille challenge voltooid en ik ben gestart met de derde. Als de knop om is, is hij om, waar je ook bent en wat je ook doet.


Wanneer je bewust gaat voor datgene dat het beste is voor je lijf en voor je gezondheid, dan bestaan er geen verleidingen. Alleen keuzes. Gewoon keuzes. Voedsel is voor mij niet langer troost, beloning of straf. Het is wat het altijd had moeten zijn: een bron van energie, bouwstoffen en vitamines.


Fijne zondag, allen!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page