top of page

10 jaar onrust

Bijgewerkt op: 21 jan.



Hallo lezer,


Hoe is 2024 voor jou begonnen? Ik hoop goed, gelukkig en gezond. Het gezond aspect blijft bij mij nog een beetje achter, daar werk ik aan, over goed en gelukkig heb ik niets te klagen. Ik ben dolblij dat het 2024 is. Het einde van een levensveranderend decennium vol onrust, onzekerheid, verdriet, pijn, verwerking, opruiming, afscheid, maar ook van opnieuw beginnen, vertrouwen, hard werken, opklimmen, liefde, vergeven, rust en vrede vinden, vriendschap en warmte.


In tien jaar tijd ben ik 3x verhuisd. Ik ben gescheiden. Om financiële redenen heb ik een poos drie banen tegelijk gehad. Ik belandde in een forse burn-out. Ik bezocht een psycholoog om heel veel oud zeer voorgoed een plek te geven. Een zoektocht naar "wie ben ik, wat wil ik?" begon met veel ups en downs. Ik viel kilo's af door stress. De periode waarin ik de meeste complimenten kreeg over mijn uiterlijk en werkte als model was tevens de tijd dat ik me nooit dieper ongelukkig heb gevoeld. En lach voor de camera, tranen thuis. Mijn auto-immuunziekte speelde op. Ik kwam vervroegd in de overgang. Ik had de liefde opgegeven, geloofde er niet meer in en werd compleet verrast toen mijn lief in mijn leven kwam. We zijn getrouwd. Mijn vader overleed. Ik deed een opleiding tot coach en slaagde, het geleerde pas ik ook dagelijks toe in mijn eigen leven. Corona kwam. Corona bleef, maar nu zonder avondklok en de plicht tot binnen blijven. We kochten een huis. Ik liet het vertrouwde Brabant achter me en ging naar het onbekende Overijssel. Ik koos voor een andere baan. De kinderen vlogen uit. Ik begon met fysiotherapie en het bezoeken van een masseur. Ik kreeg nieuwe hobbies. De kilo's kwamen terug en namen vrienden mee. Mijn haar werd grijzer. De bezem ging door mijn Social Media accounts en ik ging steeds meer leven in het hier en nu. Ik leerde loslaten. Ik koos voor vergeven. Leerde accepteren. Ik verruilde het woord "schuld" door "verantwoordelijkheid".


Nu ben ik hier. Vandaag. Levend in het nu en soms voorzichtig vooruit kijkend. Zowel in huis als aan mezelf moet nog opgeruimd, uitgezocht en gebouwd worden, maar dat komt goed. Zeker weten.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page